Polycarbonat

Polycarbonat (PC) er et transparent amorft materiale og udmærker sig ved gode optiske egenskaber. PC besidder en ekstrem god slagstyrke i både kulde og ved høj temperatur. Standard PC er velegnet til termoformning, og er velegnet til limning og tryk.

Anvendelse

PC anvendes bl.a. til sikkerhedsbriller, lamper, kanalplader, sikkerhedsskærme, corona afskærmning, udstillingsmontre og indbrud- og skudsikkert glas samt lygteglas til biler.

Varianter

PC fås i plader, stænger og folier. Fås også i typer med forbedret UV stabilitet, høj ridsefasthed, brandhæmmet og teknisk PC.

Mekaniske egenskaber

Meget høj slagstyrke. Stivhed er jævnt fordelt over området for anvendelsestemperatur.

Temperatur

Anvendelsestemperatur mellem -40 og +120 grader celsius.

Kemikalieresistens

PC er bestandig overfor svage vandige opløsninger af syre og salte. Ikke så bestandig i forbindelse med olie og fedt. Ikke bestandig over for opløsningsmidler og ikke bestandig over for varmt vand over +60 grader celsius i længere tid.

Brand

Standard PC og kanalplader er testet efter EN13501-1 og er klassificeret B-s1, d0 (kan variere efter tykkelse og opacitet). Der findes brandhæmmede typer PC FR.

Miljø

Opfylder RoHS direktiv

Bearbejdning

Polycarbonat bearbejdes med spåntagende værktøjer og kan desuden koldbukkes op til 6 mm med skarp overmatrice. Gode klippe-og stanseegenskaber. Ved svejsning kan man friktions-, ultralyds- og varmeluftsvejse. Generelt gode trykningsegenskaber.

Fødevare

Polycarbonat FG er egnet til kontakt med fødevarer.