Aluminium - sandwichplader

Pladen har en sandwichkonstruktion, der består af en laminering af en kerne af sort UV-stabiliseret polyethylen (PE) og et top-og bundlag af forædlet aluminium. Aluminiumsoverfladen er coilcoatet i flere kvaliteter. Kombinationen af aluminium og PE giver flere fordele. Aluminiumslaget giver en stiv og planoverflade med god dimensionsstabilitet og PE-kernen giver en lav vægtfylde, hvilket resulterer i et produkt med lav vægt. Fordele: Den forædlede aluminiumslegering betyder let forarbejdning • Pladerne er vejrbestandige • De har gode mekaniske egenskaber • God dimensionsstabilitet • God planhed • Lav vægt i forhold til massive ark

Anvendelse

Alu-Sandwichplader er velegnede til alle former for skiltning, hvor der stilles ekstra store krav til stivhed og planhed, som reklameskilte, pyloner, informationsskilte og facadeskilte.

Varianter

Pladerne fås som standard med forskellige tykkelse aluminiumslag og fås i mange farver

Mekaniske egenskaber

Lav udvidelseskoefficient. Stor dimensionsstabilitet. Høj stivhed.

Temperatur

Anvendelsestemperatur mellem -50 og +80 grader celsius. Ved tørring af overfladelakering må temperaturen ikke overstige 70 grader celsius.

Kemikalieresistens

Benyt kun neutrale rengøringsmidler ved rengøring af sandwichplader. Anvend aldrig slibende rengøringsmidler.

Brand

ALUPANEL® og ALUCOBOND® er forskellig klassificeret afhængig af type. ALUPANEL® FR er for eksempel klassificeret efter EN13501-1 med brandklasse B-s1,d0.

Miljø

Miljøvenlig (kan genanvendes).

Bearbejdning

Bearbejdning kan ske med de almindelige skærende værktøjer, som anvendes i maskinindustrien. Kan let overfladebehandles.