Plasttyper

Alt om plasttyperne

Her på siden kan du finde generel information om alle vores plasttyper. Du kan klikke dig ind på den enkelte plasttype for at få det fulde overblik. Her finder du f.eks. oplysninger om egenskaber, forarbejdning, anvendelse og miljø.

ABS tilhører de amorfe termoplastyper og er et ikke transparent materiale, der kendetegnes ved at have en bestandighed over for ridser, at have en god slagstyrke også i kulde og at være god at termoforme.
Acrylnitril- Butadien-Styren

ABS

Massive aluminiumsplader udmærker sig ved at være velegnede til alle former for skiltning, hvor der stilles ekstra store krav til stivhed og planhed, som reklameskilte, pyloner, informationsskilte og facadeskilte.
Aluminium - massive plader

ALU - massiv

Pladen har en sandwichkonstruktion, der består af en laminering af en kerne af sort UV-stabiliseret polyethylen (PE) og et top-og bundlag af forædlet aluminium. Aluminiumsoverfladen er coilcoatet i flere kvaliteter.
Aluminium - sandwichplader

ALU - sandwich

ECTFE er modstandsdygtig overfor næsten alle kemikalier og kan anvendes over et stort temperaturspænd. Har meget høj slidstyrke og gode elektriske egenskaber.
Ethylen-ChlorTriFlourEthylen

ECTFE

ETFE har gode mekaniske egenskaber, med høj brudstyrke. Folien er gennemsigtig med god vejrbestandighed.
Ethylen-Tetraflourethylen

ETFE

Floureretethylenpropulen (FEP) findes som folier i primært 2 kvaliteter; FG og RF.
Floureretethylenpropulen

FEP

Tetraflourethylen-perflourmethylvinylether (MFA) findes i gruppen termoplastisk flourpolymer og den har næsten de samme kemiske og termiske egenskaber som en PTFE, dog er maximumsbrugstemperaturen lavere.
Tetraflourethylen-perflourmethylvinylether

MFA

Polyamid - PA - er et uigennemsigtigt delkrystallinsk materiale, med meget gode slid-, mekaniske og udmattelsesegenskaber. I det daglige kaldes polyamid for nylon. Der findes mange forskellige typer af PA.
Polyamid

PA

Polyamidimid (PAI) er en amorf imideseret termoplast, der også er kendt som TORLON. PAI bevarer sine særdeles gode mekaniske egenskaber over et stort temperaturspænd.
Polyamidimid

PAI

Polycarbonat (PC) er et transparent amorft materiale og udmærker sig ved gode optiske egenskaber. PC besidder en ekstrem god slagstyrke i både kulde og ved høj temperatur.
Polycarbonat

PC

PEEK er en delkrystallinsk uigennemsigtigt termoplast, der bruges hvor der er store krav til mekanisk styrke, temperatur og kemikaliebestandighed. PEEK kan blandt andet gammasteriliseres og kan derfor bruges til medicinske instrumenter.
Polyetheretherketon

PEEK

Polybutylenterephthalat (PBT) er en delkrystallinsk termoplast, der primært til mekaniske konstruktioner på grund af dets gode mekaniske, termiske og elektriske egenskaber.
Polybutylenterephthalat

PBT

PEHD der er et delkrystallinsk uigennemsigtigt materiale, har en god bestandighed over for mange kemikalier og fugt. PEHD besidder en høj kærvslagstyrke og isoleringsevne.
Polyethylen High Density

PEHD

Polyetherimid (PEI) der også kendes som Ultem er et amorf termoplast med en ravgul farve. Materialet er ofte brugt inden for luftfartsindustrien på grund af den gode selvslukkelighed og ringe røgudvikling.
Polyetherimid

PEI

Polyethylenterephthalat (PET) findes både som et amorf transparent materiale og et uigennemsigtigt delkrystallinsk materiale. Den amorfe PET kender vi fra bl.a. sodavandsflasker og andre emballager.
Polyethylenterephthalat

PET

Denne PFA fluorpolymer folie er produceret af en perfluoralkoxy (PFA) polymer råvarer. Af de smeltbare flourpolymer folier, har PFA den højeste kontinuerte anvendelsestemperatur på +260 grader celsius.
Perflouralkoxy

PFA

Polyimid (PI) er en amorf imideseret plast, der et af de stærkeste og mest varmebestandige plastmaterialer på markedet. Materialet bevarer sine særdeles gode mekaniske egenskaber over et meget bredt temperaturområde.
Polyimid

PI

Polymethylmethacrylat (PMMA) går under betegnelsen akryl og kaldes ofte PLEXIGLAS®. PLEXIGLAS® er et varemærke, som Nordisk Plast forhandler. PMMA er en meget gennemsigtig og optisk ren amorf termoplast.
Polymethylmethacrylat

PMMA

POM er en delkrystallinsk termoplast, som findes både som en co-polymer (POM-C) og homopolymer (POM-H). POM har en høj overfladehårdhed, som kun kan overgås af få andre plasttyper.
Polyoxymethylen

POM

PP er en delkrystallinsk ikke transparent termoplast, hvis kendetegn er god bestandighed over for mange typer kemikalier. Derfor bliver PP ofte brugt til flasker og beholdere. Den type som oftest anvendes i plader er PP-H.
Polypropylen

PP

PPE er en amorf termoplast med god stivhed og høj slagstyrke. Materialet er hydrolyseresistent, har en lav vandabsorption og er svært antændeligt. Ved stigende temperaturer har PPE stor dimensionsstabilitet.
Polyphenylenether

PPE

PPS er et delkrystallinsk materiale med høj temperaturbestandighed og stivhed. PPS anvendes ofte i forbindelse med elektriske komponenter på grund af dets høje varmeformbestandighed og gode brandegenskaber.
Polyphenylensulfid

PPS

PPSU er en amorf plast med kendetegn som stor dimensionsstabilitet, styrke og hårdhed. Egenskaber gør sig gældende over et bredt temperaturområde. PPSU tages ofte i brug som alternativ til PEI, PES og PSU.
Polyphenylensulfon

PPSU

PS er en amorf termoplast med gode mekaniske egenskaber som kendetegnes som god stivhed og hårdhed. Materialet er nemt at forme og har som klar en god transparens med ca. 90 % lysgennemgang.
Polystyren

PS

PSU er en amorf transparent plast med et gulligt skær. Hvor der er et krav om transparenthed tages PSU ofte i brug. PSU har en høj temperaturbestandighed, en rimelig god kemikaliebestandighed samt en god hydrolyse.
Polysulfon

PSU

PTFE er en højkrystallinsk plast, som hører til gruppen af flourplast. PTFE - også kendt som teflon, er bedst kendt for den meget lave friktionsegenskab, som er den laveste af alle plasttyper.
Polytetraflourethylen

PTFE

PUR er en elastomer som har en god fleksibilitet og kan anvendes inden for et stort temperaturområde. PUR kan tåle en høj belastning og er stødabsorberende.
Polyurethan

PUR

PVC er en amorf termoplast med en god bestandighed over for flere kemikalier. PVC udmærker sig ved sin gode elektriske isoleringsevne og har en lav vandabsorption.
Polyvinylchlorid

PVC

PVDF er en højkrystallinsk plast, som hører under gruppen af flourplast. PVDF udmærker sig ved at have en rigtig god temperatur- og kemikaliebestandighed.
Polyvinylidenfluorid

PVDF