Polyvinylidenfluorid

PVDF er en højkrystallinsk plast, som hører under gruppen af flourplast. PVDF udmærker sig ved at have en rigtig god temperatur- og kemikaliebestandighed. PVDF er UV-resistent og bruges ofte til applikationer i kontakt med syrer, baser og flere organiske opløsningsmidler. Fordelene ved plasttypen er dens høje trækstyrke og høje mekaniske styrke samt dens lave fugtabsorption.

Anvendelse

PVDF anvendes typisk inden for den kemiske industri samt den medicinaltekniske industri. PVDF bliver ofte anvendt til applikationer som pumpedele, kar, tanke, filtre og rørsystemer.

Varianter

PVDF kan som standard leveres som plader og stænger, men kan også skaffes som svejsetråd.

Mekaniske egenskaber

De mekaniske egenskaber ved PVDF er høj trækstyrke samt mekanisk styrke samt en god hårdhed.

Temperatur

Anvendelsestemperatur fra -40 op til ca. +150 grader Celsius.

Kemikalieresistens

Tages i anvendelse i forbindelse med flere organiske opløsningsmidler samt syrer og baser. PVDF tåler ikke anvendelse sammen med opløsninger med højere PH-værdi end 11, som f.eks. natronlud. PVDF er ikke bestandig over for varm svovlsyre eller stærke opløsningsmidler som acetone, hvor PVDF kvælder op.

Brand

Er testet efter UL 94 og er klassificeret V0. Der udvikles skadelige luftarter ved brand.

Miljø

Indeholder ikke nogen af de nævnte stoffer på kandidatlisten (REACH).

Bearbejdning

PVDF minder meget om PA i forbindelse med bearbejdning og er langspånet. Der er flere svejsemuligheder da PVDF måde kan ultralyds-, varmluft- og stuksvejses.

Fødevare

PVDF FG er fødevaregodkendt og kan derfor anvendes til kontakt med fødevarer.